sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kukkaa verhossa ja hameessa

Eurokankaasta löysin aivan ihanan verhokankaan keittiöön! Mustaa, valkoista, keltaista ja kukkaa. Kangas on vajaa metrin leveä ja juuri hyvän levyinen tuohon meidän keittiöön. Toimii tuo verho yksikseenkin, mutta haluaisin kyllä siihen rinnalle valkoiset paneeliverhot. Tai ainakin kokeilla miltä ne näyttää siinä rinnalla. Ettei siis vaan mene liian ahtaaksi kun tuo meidän keittiö on kuitenkin aika kaponen eikä siihen mitään massiiviverhoja voi laittaa.No, kankaasta jäi pieni kaistale ja siitähän piti heti tehdä jotain.


Tein siitä esikoiselle väriläiskän mustaan perushameeseen. Tuo musta kangas on aika ohutta vakosamettia ja yksinään hyvin tylsä. Tuo kukkakangas antaa aika kiva ilmeen hameelle. Tein siitä leveät kaistaleet sekä etu- että takakappaleelle. Hieman rypytin tuota kaistaleen yläosaa ja tikkasin kiinni vakosamettiin. Helmassa nuo kaistaleet on auki eikä niitä ole ommeltu tuohon vakosamettiin kiinni. Sivusaumaan ne ompelin kiinni enkä tehnyt koko hameen kiertävää röyhelöä.

Kaava hameeseen on vanhasta hameesta. Vyötärölle laitoin resorin (vakosamettia kun oli sen verran naftisti ettei se olisi riittänyt riittävän leveään vyötärökaitaleeseen) ja siihen kuminauhan kun tuo resori ei ollut sitä vahvinta laatua. Tuli mielestäni aika pirtsakka hamonen :)

2 kommenttia:

  1. Upeat verhot ja hienosti tuunattu hame!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Itsekin tykkään tuosta kankaasta, ihania kukkia ja valkoista, keltaista ja mustaa :)

    VastaaPoista