lauantai 5. maaliskuuta 2011

Liivimekko


Mekko-hame-linja jatkuu.. Löysin joskus kauan aikaa sitten kirpparilta tällaista ihanaa kukkakangasta, kaksi verhoa. Nyt sitten sain vihdosta viimein tehtyä siitä jotakin. Tein tyttärelle liivimekon. Kerrankin tuli juuri sopiva. Yleensä kun teen hänelle vaatteita, tulee niistä reilunkokoisia. Hieman laitoin saumavaroja, mutta silti tuli tosi sopiva mekko. Vaikuttaakohan se, kun kangas on puuvillaa. Aika harvoin tulee tehtyä vaatteita joustamattomista kankaista. Muuten, olisi voinut kohdistaa vielä tuon kankaan hieman toisin. Nyt näyttää yläosan kukat katkeavan ja ne jatkuu helmassa.

Kaavan mekkoon otin vanhasta mekosta. Tosin tähän tein nappikiinnityksen olkapäille. Takakappaleen olkaläppiä olisi voinut jatkaa pidemmiksi. Nyt napit ovat aivan olkapäiden päällä. Olisi varmaan ollut kauniipi, jos napit olisivat olleet alempana. Tähänkin laitoin kärpässienimerkin sivusaumaan.

Oli aika haaste saada napinlävet siististi. Siitä on todella kauan, kun olen viimeksi napinläpiä tehnyt. Pari kertaa jouduinkin purkamaan ennen kuin olin niihin tyytyväinen. Mulla on muuten joku ihme ongelma mun ompelukoneen kanssa. Se ompelee ihan siistiä ylälangan puolelle, mutta alalanka jää jotenkin löysälle. Kattelin ohjekirjasta mikä sinä voisi olla, olenko laittanut langan tai puolan väärin. En mielestäni. Tein kyllä ihan niin kuin ohjekirjassa. Niin ja sitten vielä, tuntuu että tämä ongelma on pahempi ommellessa ohutta kangasta. Ei kiva juttu :( Tarvii varmaan vielä enemmän selvitellä asiaa.


Tässä on vielä lähempää kuvaa nappikiinnityksestä.

5 kommenttia:

  1. Moikka! Mulla tekee huonoa jälkeä nurjalle, jos ompelee alalanka liian tiukalla. Yllättävää kyllä, mutta pienellä löysäämisellä tikki on muuttunut taas tasaiseksi. Minusta kun tuntuu että sitä pitäisi päinvastoin kiristää jos se menee mutkille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvosta:) Kokeilin langan kireyden löysäämistä, mutta ei vaikutusta, alalanka mutkittelee edelleen. Mulla on koneessa kiinteä kaksoisyöttö ja kokeilin sen kytkemistä pois päältä. Aivan kuin sen jälkeen olisi ommel ollut tasaisempaa eikä alalanka mutkittele. Tuntuu oudolta se olisi vaikuttanut langan kireyteen.

    VastaaPoista
  3. Eipä tuolla kaksoissyötön poistamisella ollut vaikutusta sitten kuitenkaan, niin kuin aattelinkin. Löysäsin langankireyttä edelleen, nyt siis huomattavasti enemmän; se auttoi :)Ainakin joustavissa kankaissa tuo säätö on hyvä. Kiitos Tiina siis vielä vinkistä!

    VastaaPoista